Első lépés abszolút kezdőknek

Posted on

Ígéretemhez híven, igyekeztem kitalálni valami érdekes és hasznos dolgot azoknak, akik még semmilyen tapasztalattal és eszközzel nem rendelkeznek az elektronika területén, de szeretnének megismerkedni alapjaival. Számukra készítettem egy tervet, amivel megtehetik a kezdő lépéseket az elektronikával való ismerkedés útján.

Megtartottam a DVM ötletét, csak egy kicsit átalakítottam. Mivel az elektromos áram tulajdonságait, csak veszélyes, nagy teljesítményű áramkörökben tapasztalja az ember, szükség van egy mérőeszközre, amivel a mai, kisfeszültségű és biztonságos elektronikus áramkörök főbb tulajdonságit lehet érzékelhetővé tenni. Ez a DVM 0.5 verziója, egy egyszerű feszültségmérő, ami kis költséggel megépíthető, ha tetszik megtartható, vagy szétszedhető és új áramkör építhető alkatrészeiből. Részletes leírást készítek az összeállításról és a méréseredmények kiértékeléséről. Ezeket megtalálod a Leírások menü alatt.

Első lépésként csak olyan dolgot kell megvásárolni, amit később fel lehet használni a további lépésekhez. Találsz a Leírások menü alatt egy rövid ismertetőt a beszerzésről és kezdőknek segít a hamarosan induló WebShop. És ha már szeretnél látni belőle valamit, íme az összeállítás mechanikus rajza és egy rövid videó a működéséről:

Ne felejtsd a megépítéshez a segédleteket a Leírások menüpont alatt találod. Jó szórakozást az összeállításhoz és a használathoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük