Elmarad a jubileumi meglepetés

Posted on

Az egy éves évfordulóra szerettem volna egy hasznos ötlettel meglepni olvasóimat, konkrétan egy kapacitás-ellenállás mérővel, amit mindenki maga is összeszerelhet. Sajnos a Raspberry ARM processzora csak egy megszakítást képes kiemelten kezelni és ezt az USB vezérlő foglalja, ami szükséges a hálózati kommunikációhoz. Így a megszakítások leterheltségétől függően a mért értékek nem voltak stabilak.

Azért elkeseredésre semmi ok. Több ötlet is felmerült részben ennek a problémának a hardveres kiküszöbölésére, illetve a Digital VoltMeter kezdők által szerelhető változatának terveire. Ezek kidolgozásához azonban idő kell, amelyet egyenlőre nem tudok megbecsülni, de remélem hamarosan jelentkezhetek a tervekkel.

Addig is ha tudjátok, támogassátok munkámat a DVM 0.1 verziójának megvásárlásával, illetve ajánlom figyelmetekbe Raspberry 3B+ számítógépet kiegészítőivel, MSP430G2 fejlesztői kártyát, valamint a Conrad Elektronikánál kapható ToolCraft ST-50D forrasztóállomást amelyekre szükségetek lehet. Türelmetlenebb olvasók, akik szeretnének próbálkozni építéssel vásárolhatnak betűzős panelt vezetékekkel (jumper cable). Az említett számítógéppel és fejlesztői kártyával már néhány érdekes kapcsolást magatok is kipróbálhattok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük