Újabb zsákutca, nehézségek a kijelző körül

Posted on

A 320×240 pixel felbontású display alkalmazása nagy lehetőségekkel kecsegtetett, de sajnos kritikus nehézségek jelentkeztek. A kijelző jelentős memória igényeket támaszt a rendszerrel szemben; az ikonok, a képernyők és a karakterkészletek tárolása több száz kilóbájt memóriát igényel, amely mikrokontrollerrel külső memória alkalmazásával oldható meg. A kijelzőhöz kapcsolt SD-kártya kezelése nem csak megoldást jelentene, de további lehetőséget adna olyan funkció beépítésére, mint a mért adatok tárolása. A kártya alkalmazása azonban meghiúsult.

Az első nehézségekkel akkor találkoztam, amikor megbízható forrást kerestem az SD-kártya kezelését illetően. Sajnos az eredeti szabvány vagy hivatalos kiadvány, ami ismertetné hardveres és szoftveres kezelést nem találtam. Néhány nem hivatalos oldalon tájékozódhattam a kártyával kapcsolatban, de a példaprogramok nem működnek és az információk is hiányosak, továbbá, mint arra néhány weboldal rámutat, az SD-kártya kompatibilitás jogi nehézségekbe ütközik!

A jogdíj valószínűleg – bár ezt jogásszal meg kéne erősíttetni – elkerülhető, amennyiben magad építed meg és írod a programot a DVM-hez, de megfelelő interfész leírás hiányában csak részben működő képes, túlméretes, komplikált programok készíthetőek. Összességében zsákutca a kártyás megoldással foglalkozni, így a kijelző kérdése továbbra is nyitott marad.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük